English

Nieuws

1 mei 2020: Vervanging windturbines Papemeer


De twee windturbines langs de A4 bij Zoeterwoude (het Papemeer), die eind 2015 en begin 2016 zijn afgebroken worden vervangen. De nieuwe turbines zijn 110 m hoog (tiphoogte). Dat is 10 meter hoger dan de vorige windturbines. De nieuwe windturbines hebben langere bladen en ook een hoger vermogen waardoor het mogelijk is om meer windenergie op te wekken dan met de vorige windturbines. De nieuwe windturbines gaan voor circa 3.000 huishoudens elektriciteit produceren.

8 december 2016: Prodeon brengt meeste windactiviteiten onder bij Eneco


Prodeon brengt nagenoeg al haar windactiviteiten onder bij Eneco. Dit zijn beide bedrijven vandaag overeengekomen. Dankzij de overeenkomst neemt Eneco 13 windprojecten - circa 160 MW - in verschillende ontwikkelstadia over. De projecten bevinden zich in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Limburg en Zuid-Holland.

27 mei 2016: College Emmen kiest onverwacht niet voor windturbines tuinbouwgebied: “Gemiste kans”


“Onverwacht en een gemiste kans", omschrijft Bert van der Sluis, directeur Prodeon, het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Emmen om de locatie Tuinbouwgebied in Klazienaveen niet aan te wijzen als gebied voor windenergie. "Het is een zeer geschikte locatie, betreft een lokaal initiatief en biedt kansen en een positieve uitstraling voor de tuinbouw”, meent hij. Prodeon is partner in het Tuindersinitiatief Windenergie Rundedal.

10 mei 2016: Onderzoek nodig naar lage aantal aanvragen SDE+ voor windenergie


De eerste openstelling van de SDE+ is dit voorjaar fors overtekend. In totaal was vier miljard euro beschikbaar; meer dan het dubbele werd aangevraagd (8,2 miljard), meldt energieminister Kamp aan de Tweede Kamer. Er kwamen in totaal 3.354 aanvragen voor SDE+ binnen. Opvallend: er waren erg weinig aanvragen voor windenergie. Slechts 21 aanvragen voor in totaal 29 MW opgesteld vermogen (zie tabel). Prodeon pleit voor onderzoek of de lage elektriciteitsprijs de windsector hier parten heeft gespeeld.

5 januari 2016: Samenwerking Prodeon en Vandebron


Prodeon is een samenwerking aangegaan met Vandebron, energieleverancier die alleen 100% duurzame energie verkoopt, rechtstreeks gekoppeld aan de duurzame producent. Zo wordt de elektriciteit die door Prodeon wordt opgewekt door het afvangen van ‘stortgas’ op de afvalstortplaatsen in Barneveld, Ermelo en Wageningen via Vandebron verkocht. Net als de productie van de vier windturbines van Windpark Rijnwoude, bij Hazerswoude-Rijndijk.

Arjan_Koos_Stortplaats_Ermelo_01 (2) web.jpg

6 november 2015: Persbericht Betuwewind: ‘Verder met windparken Avri en Deil’


Gemeenten Geldermalsen en Neerijnen nemen principebesluit

De gemeenten Geldermalsen en Neerijnen hebben deze week ingestemd met een verzoek van Betuwewind om een procedure te starten voor de wijziging van het bestemmingsplan en het verkrijgen van een bouwvergunning voor de realisatie van windparken bij Knooppunt Deil en op het terrein van de Avri.
Betuwewind is blij met het principebesluit van de gemeenten.
In Betuwewind werken overheden, burgers en projectontwikkelaars samen in een bijzonder participatieproject om twee windparken te ontwikkelen in Geldermalsen en Neerijnen.

5 november 2015: Colleges stemmen in met principeverzoek windpark Deil


De Colleges van Burgemeester en Wethouders van Geldermalsen en Neerijnen zijn akkoord gegaan met de principeverzoeken voor de windparken bij Knooppunt Deil en bij afvalverwerker Avri.
Dat hebben de gemeenten deze week bekend gemaakt.
Prodeon is één van de initiatiefnemers van de windturbines bij Deil.

1 - 10 van 63
Eerst | Volgende | 1 2 3 4 5 | Volgende | Laatste
English

Feiten en fabels

Is energie uit zonnepanelen goedkoper dan energie geproduceerd met windmolens?

Meer »